måndag 28 augusti 2017

Att spela bänkpress

När kollegorna får se den här badboyen i
lunchlådan lär inget öga vara torrt
Hallå!


Igår - söndag - skulle jag egentligen kört knäböj. Pga lätt förkylning och att jag kände mig rejält tagen av marklyften dagen innan blev det vila istället. Så här i efterhand var det ett klokt beslut - jag behövde verkligen vilan och dessutom kommer nästa markpass att förskjutas till söndagen istället för kommande lördag, pga resa. Jag behöver bli av med förkylningen en gång för alla, och ryggen behöver tid på sig att komma iordning igen. Jag har förresten fortfarande träningsvärk i baksida lår efter maxningen (!) Jag utnyttjade istället söndagen till att laga makaronilåda - 12 ägg, 1kg makaroner, litern gräddmjölk och halvkilot ost - samt bönor, lök och svamp. Lunchburken räddad!



Idag var det alltså bengtpress och imorgon blir det böj. Nog om det praktiska, siffor:



ÖvningSetRepsViktVila
Bänkpress2380120
Bänkpress2287,5120
Bänkpress21 negativ102,5120
Viktade dips38,8,8,5kg, 5kg, 2,5kg90
Baksida axlar312790

You sneaky bastard...

Jag har ju tidigare pratat om den skarpa linjära progressionen i bänkupplägget MM2k, samtidigt som jag gått och sträckt på mig i det att de första veckorna gått oförskämt lätt. Well, no more - nu börjar vikterna bli svåra. 

Detta passet har väldigt låg volym, jag är knappt svettig efter ett pass, men vikterna börjar bli tunga och jag kunde inte hjälpa utan tog lite studs i bröstet på tvåorna, mycket pga att jag inte hade passare förrän på de negativa. Ett par killar i gymnasieåldern som såg ut som jönssonligan ställde glatt upp på passning, tyvärr blev det inget fotobevis. Kanske nästa gång!

Glädjande nog ökade jag även i dipsen - en övning jag kört ytterst lite men som ju faktiskt är riktigt rolig. Kul att kunna börja använda viktbälte med.

Efter passet bjöds det, naturligtvis efter den obligatoriska vassledrinken på det skitäckliga budgetvasslepulvret jag köpt, på en riktig favoriträtt: fiskpinnar och råstekt potatis, ackompanjerad av en stadig klick Hellmans Majonäs.

Just i detta nu, någonstans på Södermalm, bränner en matbloggare ut sina
ögon med creme bruleebrännare.

Nå, nog med Edward Blomfasonerna - imorgon är det böj och en kvalificerad gissning är väl att det blir lite mer vikter än vanligt pga den extra vilan, och all jäkla mat jag kränger i mig. Nästa projekt blir en deff!



Över!

Roland







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år - Nytt upplägg

Hej Bloggen! Det var ett tag sedan - det är helt enkelt så att när höstens ohemula jobbmängd lagt sig var det rakt in i ledighet och avsla...